Gevulde kipfilet met asperges en dragonsaus

home > asperges > Gevulde kipfilet met asperges en dragonsaus

De aardappels en asperges schillen. De spinazie eventueel van de nerf ontdoen.
De asperges koken. (De dikke punten 2 min. de hele asperges 10 min).
De spinazie even in kokend water laten schrikken en dan in koud water dompelen. Op een handdoek droogdeppen. De kipfilets in de lengte bijna doorsnijden, licht zouten en met peper bestrooien. De punten asperges per twee in de droge spinazie rollen en in de filets leggen. Deze dan dichtklappen en omwikkelen met de ham. Bak ze lichtbruin in de boter en leg ze op een warme plaats weg (ca. 90ºC. in de oven). De braadboter afblussen met de wijn en iets laten inkoken. Voeg hierbij de grof gehakte dragonblaadjes, de room en de bruine basissaus. Laat de saus opnieuw inkoken en bind hem eventueel iets af. Serveer dit dan met de asperges en gekookte peterselieaardappels.
Serveertips:
Snij de filets voor het serveren schuin half door en garneer met enkele blaadjes dragon.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets van ca. 150 gram, 8 dikke aspergepunten, 100 g (Belgische) spinazie, 1 dl room, 1 dl basis bruine saus, 35 gram dragonblaadjes, 25 g boter, 8 mooie plakken Scharzwalderham, 1 dl droge witte wijn, 2 kg geschilde asperges, peper en zout, 600 g aardappels, verse peterselie