Roerbakken asperges op Thaise wijze

home > asperges > Roerbakken asperges op Thaise wijze

Kook de asperges in 5-10 min. beetgaar. Meng de suiker kurkuma, knoflook en vissaus in een vijzel of in de blender van de keukenmachine tot een gladde pasta. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de kruidenpasta 1min. Voeg de asperges en 3 el water toe en bak deze al omscheppend 3 min mee. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met koriander. Besprenkel met het limoensap. Lekker met gekookte glasmie en krokant gebakken kipreepjes.
Serveertip:
Drink bij de Thaise asperges een gekoelde Tokay Pinot Gris.





Ingrediënten voor 4 personen

2 kg asperges, geschild in drieën gesneden, 1theel. bruine suiker, 1½ theel. gemalen kurkuma, 1 teentje knoflook 1 eetl. Thaise vissaus, 2 eetl. olie, versgemalen zwarte peper, 2 lente uitjes in ringen, 2 eet. fijngesneden koriander, 1 eetl. limoensap.