Roergebakken oosterse asperges met kip

home > asperges > Roergebakken oosterse asperges met kip

Snij de kipfilet in dunne reepjes.
Roer de sherry en de sambal door elkaar en schep de kipfilet erdoor. Laat ± 10 minuten marineren.
Schil de asperges en verwijder het houtachtige ondereinde. Snij de asperges schuin in stukken van plm. 5 cm.
Maak de peper schoon. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de peper in dunne ringetjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze schuin in stukjes van ± 3 cm.
Verhit de olie in de wok. Bak de reepjes kip hierin al omscheppend bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
Bak in het overgebleven bakvet de asperges, lente-uitjes en Spaanse peper al omscheppend ± 4 minuten. Voeg bouillon en citroen- of limoensap toe en laat alles nog ± 5 minuten sudderen. Laat het vocht daarna verdampen. Schep de kip bij de groenten en warm alles nog ± 2 minuten door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi er koriander of peterselie over.
Serveertip:
Lekker met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

200 gram kipfilet
500 gram witte asperges
1 rode Spaanse peper
3 lente-uitjes
3 eetlepels olie
2 eetlepels sherry
1-2 theelepels sambal badjak
1 eetlepel citroensap of limoensap
½ dl kippenbouillon van tablet
versgemalen peper, zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander