Salade van asperges met gerookte zalm
home > asperges > Salade van asperges met gerookte zalm
Asperges schoonmaken en gaar koken. Alle ingrediënten voor mosterddressing over elkaar kloppen.
Sla over midden van borden verdelen. Asperges mooi schuin doormidden snijden. Zalm in lange brede repen snijden en luchtig met asperges mengen. Zalm en asperges over sla verdelen. Mosterddressing eroverheen schenken. Garneren met mooie blaadjes kervel. Broodjes verwarmen, met boter bestrijken en bij salade serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
16-20 asperges, gesorteerde sla (kropsla, ijsbergsla, krulsla), 300-400 g gerookte zalm, rauwe ham of gekookte ham, 4 takjes kervel of ½ bakje tuinkers, 4 broodjes, 40 g roomboter of margarine
voor de mosterddressing:
½ dl notenolie, ¾ eetl. azijn, 1 eetl. poedersuiker, 1 eetl. water, ½ eetl. gewone of grove mosterd, 2 dl slaolie