Chocoladecakejes met sinaasappelcompote en crème fraîche

home > chocolade-recepten > Chocoladecakejes met sinaasappelcompote en crème fraîche

Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt in een pan de boter op heel laag vuur al roerend. Neem de pan, zodra de boter gesmolten is van het vuur en laat de chocolade al roerend in de boter smelten. Laat het mengsel afkoelen. Voeg de eieren bij het chocolademengsel en klop alles 1 minuut met de mixer. Roer er vervolgens de suiker, de bloem en een snufje zout door. Vet de muffinvorm goed in en vul de holletjes met het beslag. Bak de cakejes 12-15 minuten in het midden van de oven. Laat de cakejes in de vorm afkoelen. Schil de mandarijnen dik en snijd ze in plakken. Leg ze in een schaal en schenk de likeur erover. Schep de stukjes kaneelstok voorzichtig door de partjes mandarijn.
Verdeel de cakejes en sinaasappelcompote over zes borden. Roer de vanillesuiker door de crème fraîche en serveer dit apart erbij.
benodigdheden: Mixer, muffinvorm met 6 holletjes





Ingrediënten voor 4 personen

100 g roomboter
100 g bittere chocolade (70% cacao), in stukjes
2 eieren
100 g fijne kristalsuiker
2 eetlepels bloem
6 grote of 12 kleine mandarijnen
50 ml Cointreau of Grand marnier
1 kaneelstokje, in stukjes
1 zakje vanillesuiker
150 ml crème fraîche