Terrine van chocolade en speculaas
home > chocolade-recepten > Terrine van chocolade en speculaas
Breek de chocolade in stukken en leg deze in een kom die je in een warmwaterbad op een zacht vuur plaatst. Smelt de chocolade.
Meng er de room bij.
Klop het ei goed los met een elektrische klopper.
Meng het ei, de vanillesuiker, kaneel en gesmolten boter bij de chocolade-room.
Goed mengen en dan laten afkoelen.
Als de chocolade lauw is giet je 1/3 ervan in een terrine.
Bedek de chocolade met een laagje speculaas.
Giet hierover opnieuw een laag chocolade (1/3), die je bedekt met speculaas.
Je herhaalt dit nog éénmaal en eindigt dus met een laag speculaas.
Bedek de terrine met vershoudfolie en zet de terrine in het koudste deel van je koelkast gedurende 12 uur.
Suggesties:
Je kan nog een caramelsaus of een esdoornsiroop serveren met deze terrine.
Ingrediënten voor 4 personen
150 g pure chocolade (min 55% cacao)
100 g pure chocolade (min 70% cacao)
200 g speculaas
120 g zachte boter
10 cl room
1 zeer vers ei
1 koffielepel kaneel in poeder
1 zakje vanillesuiker