Curry met appel, banaan en ananas
home > curry > Curry met appel, banaan en ananas
Een lekkere fruitige kerrie met appel, banaan en eventueel ananas is zo gemaakt. In een kwartier heb je alle ingredienten in je pan aan het pruttelen.
Voor degenen die niet van ananas houden: je kunt het prima weglaten.
Spoel de kippenbouten schoon en dep de kip droog.
Schil de appels en aardappels. Snijd de appels in stukken.
Snipper de halve ui. Pel de tenen knoflook. Doe ze in je vijzel en kneus ze tot een papje. Meng de kruiden erdoor en stamp het kerriepapje tot een glad geheel.
Verwarm de olie in de pan en bak het papje ongeveer 3 minuten. De geuren komen meteen helemaal los. Doe de kip erbij en bak de bouten rondom dicht.
Doe vervolgens de aardappelen, de appels en een kopje water erbij om te stoven. Gooi er een handje currybladeren bij. Currybladeren kun je in elke toko krijgen. Ze geven een heerlijk aroma aan het gerecht.
Breng op smaak met zout.
Doe vervolgens de deksel op de pan en laat de kip kerrie rustig gaar stoven. Snijd de banaan in stukken en voeg deze ook toe.
Laat de optionele ananas uitlekken en voeg ook deze toe.
In een minuut of 40 zijn de aardappelen en kip helemaal gaar. Doordat er nog bot bij de kip zit geeft deze veel smaak aan de kerrie.
Meng zodra het gerecht gaar is er wat yoghurt door. Dat maakt de kerrie romig en fris.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenbouten
1 halve ui
2 tenen knoflook
4 theelepels milde kerriepoeder
1 theelepel mosterdzaad
3 zoetzure appels
1 blikje stukjes ananas (optioneel)
2 bananen
1 handje currybladeren
iets kruimige aardappelen voor 4 personenen
2 eetlepels olie
4 eetlepels volle yoghurt
een vijzel
grote stoofpan