Gaeng Khiao Wan Gai - groene curry met kip en kleine aubergines
home > curry > Gaeng Khiao Wan Gai - groene curry met kip en kleine aubergines
Snijd de kip en de rawits in dunne reepjes. Verhit in een wok de olie en bak de curry pasta voor 1 minuut. Voeg de santen toe en laat het zachtjes koken. Dan de kip, de aubergines en de jeruk purut blaadjes toevoegen. Vervolgens de palmsuiker en de nam pla toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is. Meng dan de rawits erdoor en garneer het met de basilicum.
*Rawit is de benaming voor kleine pepertjes. Ze zijn te koop bij toko’s en tegenwoordig soms ook bij supermarkten. Rawits zijn vele malen heter dan gewone Spaanse pepers. Bij het bereiden van gerechten moet daar rekening mee gehouden worden. Rawits kunnen gebruikt worden voor het maken van sambal, maar worden ook in hun geheel verwerkt in gerechten, of met andere kruiden vermalen tot boemboe.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g kipfilet
2 eetl. groene curry pasta
380 ml santen
35 kleine thaise aubergines
7 jeruk purut blaadjes
1 eetl. nam pla (vissaus)
½ eetl. palmsuiker
5 rode rawits*
1 eetl. olie
garnering:
basilicumblaadjes