Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees
home > curry > Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees
Wrijf of maal de ingrediënten voor de pasta fijn. Snijd de gember in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in stukjes. Meng het vlees met de curry en de kecap en laat dit 20 minuten intrekken. Verhit in een wok de olie en bak het vlees voor 3 minuten. Voeg dan het het water toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan de gember, de vissaus, de suiker en het asemwater toevoegen en dit nog 15 minuten laten sudderen.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g varkensvlees
2 eetl. nam pla (vissaus)
1 eetl. palmsuiker
2 eetl. kecap manis
2 theel. asem + 5 eetl. water
400 ml water
6 cm gember
7 ingemaakte teentjes knoflook (pickled)
4 eetl. olie
ingrediënten curry pasta:
2 sjalotten
1 theel. zout
2 serehstengels
7 teentjes knoflook
1 eetl. trassi
3 rode lomboks