Kip-curry

home > curry > Kip-curry

Los de santen op in 5 dl heet water.
Kip in reepjes snijden en in de olie ca 5 minuten roerbakken en uit de pan nemen.
In het achtergebleven vet de ui, knoflook en gember ca 5 minuten bakken.
Sambal, kerrie en bloem erdoor roeren en nog even meebakken.
Opgeloste santen, citroenschil en kaneelstokje toevoegen, tot gladde saus roeren en op zacht vuur ca 15 minuten laten sudderen.
Laat de kip de laatste 5 minuten meewarmen.
Verwijder de citroenschil en het kaneelstokje.
Voeg de fijngesneden selderij op het laatste moment toe.
Serveer er rijst en een komkommersalade bij.
*Santen (geraspte kokos) is in kuipjes/blokjes te koop bij toko’s en bij de grotere supermarkten.





Ingrediënten voor 4 personen

100 g santen*
500 g kipfilet
3 eetl. olie
1 grote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 1/2 eetl. fijngeraspte gemberwortel
2 theel. sambal
2 eetl. kerriepoeder
2 eetl. bloem
1 stukje citroenschil
1 kaneelstokje
2 eetl. fijngesneden selderij