Kip curry met ananas (een frissere variant)
home > curry > Kip curry met ananas (een frissere variant)
Kip kerrie (curry) is erg makkelijk om zelf te maken. Eigenlijk is het belangrijkste wat je nodig hebt goed kerriepoeder. Ik heb mijn kerrie kruiden gekocht bij de WereldWinkel. Ze hebben daar heerlijke milde kerrie, die bovendien al geroosterd is. Die kan je dus direct verder gebruiken.
Om te beginnen moet je de ui snipperen en fijnmalen in de vijzel of met je keukenmachine. Mix daar ongeveer 2 eetlepels kerrie kruiden door.
Maak er een papje van door er 1 eetlepel water aan toe te voegen.
Snijd de kipfilet in blokjes. Leg eetlepels bloem in een kom en voeg daar zout aan toe. Haal de stukjes kip door de bloem heen, zodat de kip ermee bedekt is.
Laat de ananas uitlekken.
Snijd de tomaat in kleine stukjes en verwijder het hart en de zaadlijsten.
Begin met de rijst te koken, zoals je dat gewend bent.
Smelt een klontje boter in de pan. Zodra het schuim wegtrekt doe je het kerriepapje in de pan en bak je dat al roerbakkend een minuut of vijf mee op half vuur, tot je het wat ziet kleuren en stevig wordt.
Voeg dan de kip toe en bak deze op hoog vuur rondom dicht.
Voeg de ananas toe en bak deze ook mee.
Doe daarna de tomaat erbij.
Voeg een handje currybladeren toe voor een heerlijke geur en smaakbeleving. Roerbak het een beetje door tot het wat steviger wordt.
Gebruik je melk? Voeg dan ongeveer een 200 ml toe en kook het langzaam in. Doordat de kip bedekt is met een laagje bloem bindt dat vanzelf tot een saus. Laat het zachtjes inkoken tot het een licht gebonden saus is.
Voor een wat frissere variant voeg je yoghurt toe. Roer yoghurt er doorheen en zet daarna meteen het vuur uit.
Wil je wat varieren? Voeg dan eens appel, sinaasappel of mandarijntjes toe.
Lekker met Basmati rijst
Ingrediënten voor 4 personen
400 gram kip (filet)
2 eetlepels geroosterd mild kerrie poeder
klontje boter
1 ui
1 tomaat
1 eetlepel water
wat bloem
zout
ongeveer 1½ glas yoghurt
1 blikje met stukjes ananas