Naanbrood

home > curry > Naanbrood

In India worden de curry’s met rijst of naan gegeten, maar ik vind het alle twee lekker en doe dus meestal naan en rijst.
Zelf naan bakken is niet zo moeilijk en leuk om te doen.
Vind je dit te veel werk kan je ook die van Patak’s kopen, die met knoflook en koriander is best lekker.

Melk, suiker en gist mengen en 15 min laten staan.
Het mengsel mengen met de overige ingrediënten en in een minuut of 10 tot een bal kneden.
Deze bal leg je in een diep bord of kom met olie, afdekken met plasticfolie en een uurtje laten staan.
Zet ondertussen de oven vast op de hoogste stand.
Verdeel het deeg in 4 ballen en rol deze uit tot platte ovale plakken van ongeveer een centimeter dik.
Afbakken in het midden van de oven, dit duurt een paar minuten.
Tot slot nog 30 seconden onder de grill.





Ingrediënten voor 4 personen

175 ml lauwe melk
1 theel. witte basterdsuiker
1 theel. doge gist
225 g bloem gezeefd
snufje zout
1/2 theel. bakpoeder
drupje olie, 1 eetl
75 ml yoghurt
1 eidooier