Phool Gobi Ki Bhaji, Bloemkool met ui en tomaat, Mild.
home > curry > Phool Gobi Ki Bhaji, Bloemkool met ui en tomaat, Mild.
Breek de bloemkool in roosjes (± 4 cm). Snij de ui, de knoflook, de tomaten, de groene peper en de gemberwortel fijn. Prak de gesneden ui, de gember en 4 eetl. water tot een soort pasta. Vrees niet als dit niet lukt, want niet iedereen heeft een keukenmachine.
Verhit de olie in een grote pan boven een middelhoge vlam. Wanneer de olie heet is, doe je de stukjes knoflook in de pan en bak je ze tot ze een beetje bruin gaan zien. Dan gooi je de roosjes bloemkool erbij en roerbak je die in een minuut of twee tot ze enkele bruine vlekjes gaan vertonen, waarna je ze uit de pan schept en even apart zet.
Doe het ui-gember-mengsel in de (zelfde) pan en bak dit een minuutje heftig. Daarna doe je de djinten, ketoembar en de tomaat erbij. Bak het door tot het mengsel een beetje bruin ziet. Als het ondertussen gaat aanbakken, doe er dan voorzichtig een beetje water bij en temper de vlam. Voeg de kurkuma, *pili (tropisch fruit, een noot van de piliboom), groene peper, citroensap en het zout toe, en meng dit door de bruine prut. Ziehier een echte currypasta!
Temper de vlam tot laag en voeg de bloemkoolroosjes weer toe, met het eventuele vocht dat er intussen uit is gedropen. Meng de paninhoud en voeg 3 eetl. water toe. Breng het mengsel aan de kook en laat de boel nog even 10 minuten tot een kwartier klaarstomen, terwijl je af en toe even roert.
Voeg tenslotte de garam masala toe en klaar is Phool Gobi Ki Bhaji.
Ingrediënten voor 4 personen
een bloemkool, ± 500 g
2 tomaten
1 ui
4 cm gemberwortel
5 eetl. olie
3 teentjes knoflook
1 theel. djinten
1 theel. ketoembar
½ theel. kurkuma
1 pili*
½ verse groene peper
1 eetl. citroensap
1½ tl zout
¼ theel. garam masala