Pittige lamskerrie met bamboescheuten
home > curry > Pittige lamskerrie met bamboescheuten
Kook eerst de bamboe 5 min. en laat daarna uitlekken. Bestrooi het lamsvlees met de zout, peper en bloem. Bak vervolgens het vlees op hoog vuur krokant en haal het gebakken vlees uit de pan. Breng daarna de kokosmelk met de kerriepasta zachtjes aan de kook.
Voeg vervolgens de bamboescheuten toe met de gesneden limoenblaadjes, suiker, vissaus en gesneden rode en groene rawits. Laat 5 min. goed doorkoken en voeg dan het gebakken lamsvlees erbij en breng het verder op smaak. Garneer met gehakte peterselie of basilicumblaadje.
Ingrediënten voor 4 personen
750 ml kokosmelk (vers of uit blik)
1 eetl. rode kerriepasta (zie recept 025)
200 g lamsbout in blokjes gesneden
100 g gesneden bamboe uit blik
2 eetl. vissaus (nam pla)
zout, peper,
bloem
1 theel. gula jawa of suiker
3 fijngesneden limoenblaadjes, 2 kleine rode of groene rawits (kleine pepertjes)