Vangi Rassa, Auberginecurry vrij pittig.
home > curry > Vangi Rassa, Auberginecurry vrij pittig.
Versnipper de ui en de knoflook, snij de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een open pan, doe de koriander-, komijn- en mosterdzaadjes samen met de asafoetida erin.
Als de mosterdzaadjes beginnen te springen, doe je de pinda’s, uien, groene pepers, knoflook en gember erbij. Dit laat je doorbakken totdat het mengsel roze is geworden.
Doe de kurkuma, pili, ketoembar, garam masala en stroop erbij, roer dit er even doorheen, en gooi de aubergine in de pan, terwijl je ze op een laag pitje zet. Meng de inhoud van de pan goed, en voeg het water toe. Roer de rode linzen of erwten door het mengsel. Doe daarna een deksel op de pan.
Laat de pan en z/haar inhoud 30 minuten pruttelen tot de aubergine gaar is.
Garneer het gerecht met de korianderblaadjes. *Asafoetida, het is een rode hars van de wortel van de Indische reuzenvenkel (ruikt bedorven en smaakt bitter en scherp).
Ingrediënten voor 4 personen
1 aubergine
1 grote rode ui
1 kop erwten of rode linzen
olie
½ kop water
korianderzaden
mosterdzaad
komijnzaden
asafoetida*
pinda’s, gehakt
3-4 groene pepertjes
gesneden knoflook
gember
1 theel. kurkuma
1 theel. chilipoeder of 1 pili
1 theel. ketoembar
1 theel. garam masala
2 eetl. suikerstroop of honing
zout