Afrikaanse stoofschotel

home > de-wereld-op-tafel > Afrikaanse stoofschotel

Pel de ui en snijd deze in schijven. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Halveer de abrikozen. Wrijf het vlees in met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui circa 2 min. zachtjes
glazig. Voeg het vlees toe en bak het in circa 5 min. bruin. Pers de teentjes knoflook erboven uit en bak de kruiden circa 1 min. mee. Voeg de aardappelplakjes, sperziebonen, abrikozen en tomaat toe en schenk de wijn en de bouillon erbij. Breng het gerecht aan de kook en stoof het vlees in circa 2 tot 2½ uur zachtjes gaar. Lekker met een frisse salade.
Bereidingstijd ca. 3 uur





Ingrediënten voor 4 personen

1 ui, 250 g aardappelen, 3 tomaten, 250 g sperziebonen, 8 gedroogde abrikozen, 600 g runderbraadlappen, zout, versgemalen zwarte peper, 50 g boter of margarine, 2 teentjes knoflook, 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. kaneel, 2 kruidnagels, 1 dl (Zuid Afrikaanse) rode wijn, 2 dl vleesbouillon