Biefstuk met Groene Paprika uit China
home > de-wereld-op-tafel > Biefstuk met Groene Paprika uit China
Snijd het vlees in dunne reepjes en marineer die 15 min. met de ingrediënten van de marinade. Voeg de laatste 5 min. 1 eetl. olie toe. Hak de knoflook, gember en lente-ui fijn. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadjes en snijd vruchtvlees in dunne reepjes. Vermeng de ingrediënten van de sausmix en vermeng de ingrediënten van de smaakgevers. Verhit de olie om dicht te schroeien tot 160°C., voeg het vlees toe, roerbak tot het vlees van kleur is veranderd en neem het vlees uit de pan. Verhit 2 eetl. olie in een wok, voeg de knoflook, gember, lente-ui en zwarte bonen toe en roerbak enkele seconden. Voeg de paprika en de bouillon toe en roerbak 1 min. Voeg de smaakgevers en het vlees toe, breng het geheel aan de kook en voeg beetje bij beetje de sausmix toe, zodat het gerecht bindt. Lekker met witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g biefstuk, 5 g gember, 5 eetl. bouillon, 3 eetl. olie, 1 teentje knoflook,
1 lente-ui, 1 groene paprika, olie
voor de marinade: 2 eetl. sojasaus, 2 eetl. water, 1 eetl. rijstwijn of sherry,
1 theel. maïzena
smaakgevers: 1 theel. sesamolie, 1 theel. suiker, peper, zout
voor de sausmix: ½ eetl. maïzena, 1 eetl. water