Bobotie

home > de-wereld-op-tafel > Bobotie

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een rechthoekige ovenschaal van 1½ kg inhoud in. Week het brood in een beetje van de melk. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen, chutney en kruiden. Druk het gehakt uit in de ovenschaal. Klop de eieren los met de resterende melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de bobotie in circa 45 minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

2 sneden witbrood, 250 ml melk, 1 kg runder- of lamsgehakt, 1 grote ui, fijngesneden, 2 tenen knoflook fijngesneden, 2 eetl. masalakerrie, 1 theel. koenjit, 1 theel. ketoembar, ½ theel. djinten, 1 mespunt kruidnagelpoeder, (fijngesneden groene peper), ½ theel. versgemalen peper,1 theel. zout,2 – 3 eetl. citroensap, 75 g sultanarozijnen, 50 g gehakte amandelen, 1 eetl. mango-of abrikozenchutney, 1 theel. gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano), 3 eieren, 5 citroenblaadjes (daon djeroek poeroet)