Broodsoep met tomaten uit Portugal

home > de-wereld-op-tafel > Broodsoep met tomaten uit Portugal

Ontvel de tomaten. Leg ze enkele minuten in kokend water en laat ze schrikken onder de koude kraan. Trek het velletje eraf. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de pitjes. Laat het vocht weglopen. Snijd de tomaten in stukjes. Schil en snipper de ui. Verhit de olie en doe de tomaten en de ui erin. Knijp de knoflook erboven uit en laat alles op een zacht vuur ‘smelten’ tot het een pasta is geworden. Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Pocheer de eieren in de soep gedurende 8 min. Snijd het brood in stukjes en leg deze in de soepterrine of in de soepborden. Leg de eieren erop. Bak het spek knapperig. Schenk de soep op het brood met de eieren en bestrooi deze op het laatst met de uitgebakken spekjes.
Tip: Alleen verse eieren kunt u goed pocheren. Breek het ei in een pollepel en doe deze in de soep. Keer de pollepel dan en laat het ei in de soep gaar worden. Doe dit ei voor ei.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg rijpe tomaten, 1 flinke ui, 4 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1½ l. runderbouillon, 4 eieren, 300 g oudbakken brood, 75 g mager ontbijtspek in stukjes