Doro Wat
home > de-wereld-op-tafel > Doro Wat
Laat in een grote braad- of stoofpan, 3 GROTE FIJNGEHAKTE UIEN, zonder vet bruinen, tot ze enigszins bruin zijn, onder voortdurend roeren. Voeg dan toe: 75 g BOTER of OLIJFOLIE, ½ theel. CAYENNEPEPER, 1 theel. PAPRIKAPOEDER, ½ theel. ZWARTE PEPER en
1/4 theel. GEMBERPOEDER. Meng de kruiderij door de uien. Voeg dan toe: 250 ml WATER.
Week 1 KIP van ca. 1½ kg, die in stukken van 3 cm gehakt is (botjes niet verwijderen, ook de ingewanden niet, als u het niet té vindt!!) in 500 ml WATER waaraan ca. 60 ml CITROENSAP is toegevoegd, gedurende 10 min. Laat elk stuk kip goed uitlekken. Voeg de kip toe aan het uimengsel; vermeng het geheel goed. Leg een deksel op de pan. Breng het geheel aan de kook. Laat alles op laag vuur sudderen tot de kip zacht en gaar is. Voeg meer water toe, indien nodig, om het geheel in een stoofschotel-structuur te krijgen (of als de Wat te waterig is, bind die dan met 2 eetl. bloem, opgelost in 2eetl. water). Voeg 8 GEPELDE HARDGEKOOKTE EIEREN toe, een paar min. voor het serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
3 GROTE FIJNGEHAKTE UIEN, 75 g BOTER of OLIJFOLIE, ½ theel. CAYENNEPEPER, 1 theel. PAPRIKAPOEDER, ½ theel. ZWARTE PEPER, 1/4 theel. GEMBERPOEDER, 250 ml WATER, 1 KIP van ca. 1½ kg, 500 ml WATER waaraan ca. 60 ml CITROENSAP is toegevoegd, 2 eetl. bloem, opgelost in 2eetl. water, 8 GEPELDE HARDGEKOOKTE EIEREN