Empanada's met groene-pepersalsa

home > de-wereld-op-tafel > Empanada's met groene-pepersalsa

Kneed het bakmeel, de boter, 2 eieren en 2-3 eetl. water tot een deeg. Laat het ca. 30 min. rusten in folie. Schep de pepers, bosui, koriander en knoflook om met de olie en breng op smaak met zout. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de cayennepeper om met de kip, chorizo en olijven en bestrooi met zout en peper. Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Rol ze dun uit tot ronde plakken, beleg de helft van elke plak met 1/6 van het kip-chorizo-olijvenmengsel. Vouw de plakken dubbel en duw het randje dicht. Klop 1 ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze in 30 min. gaar en goudbruin. Serveer met de groene-pepersalsa.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g zelfrijzend bakmeel, 200 g boter gesmolten, 3 eieren, 10 groene pepers (pot 310 g) fijn gesneden, 2 zakjes bosui in fijne ringetjes, 1 zakje koriander (15 g) fijngesneden, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 4 eetl. olie, ½ theel. cayennepeper, 200 g (scharrel)kipfilet in stukjes, 100 g chorizoworst in kleine blokjes, 100 g groene pitloze olijven in stukjes, zout, peper, plasticfolie