Enchiladas (Gevulde Maïspannenkoeken) uit Mexico
home > de-wereld-op-tafel > Enchiladas (Gevulde Maïspannenkoeken) uit Mexico
Roer een glad beslag van de bloem, maïsbloem, 3 eieren, 1/2 eetl. olie, ¼ theel. zout en wat water en laat dit 10 min. rusten. Snijd de tomaten kruiselings in; leg ze even in kokend water en ontvel ze. Verdeel de tomaten in kleine stukjes. Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en rode pepers en hak ze in hele kleine snippers (pas op: kom daarbij niet met de vingers aan ogen en mond! Was nu eerst goed uw handen voordat u verder gaat! Uw huid kan niet goed tegen de peperzaadjes!) Snijd het kippenvlees en de olijven in kleine stukjes. Schil en hak de ui en het teentje knoflook. Verwarm 1 eetl. olie; bak de ui en knoflook daarin glazig. Voeg de tomaten en de gehakte paprika en pepers erbij. Roer er ½ theel. zout, de peterselie en eventueel nog wat water door en laat alles op een zacht vuur tot een dikke brij koken. Bak inmiddels van het beslag dunne pannenkoekjes met de rest van de olie en houd ze warm. Roer de stukjes vlees en olijf met de amandelen door de groenten en verwarm deze even. Klop de rest van het ei met de melk, het paprikapoeder, peper en chilipoeder. Doop de pannenkoekjes een voor een aan beide kanten in deze saus en bak ze nog even in wat olie in de koekenpan. Vul ze met de groente-vleesmassa; rol ze op en strooi er de kaas over.
Ingrediënten voor 4 personen
100 g bloem, 4 afgestreken eetl. maïsbloem, 4 eieren, 5 eetl. olie, ¾ theel.zout, 4 tomaten, 1 rode paprika, 2 scherpe rode pepers, 300 g gekookt kippenvlees, 8 pitloze groene olijven, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. gemalen amandelen, 6 eetl. melk, 1 afgestreken theel. paprikapoeder, snufje peper, snufje chilipoeder, 1 eetl. geraspte kaas