Falafel

home > de-wereld-op-tafel > Falafel

Pureer de tuinbonen en kikkererwten met de eieren, ui, peterselie en sesamzaad in de keukenmachine. Breng op smaak met de knoflook, komijn, koriander, chilipoeder en royaal zout. Neem telkens een klein lepeltje van het mengsel, leg het in de bloem en rol er daarna een balletje van ter grootte van een walnoot. Laat de balletjes minstens 2 uur in de koelkast rusten. Verhit de olie in de frituurpan tot 175°C. Frituur de balletjes in porties van 4-5 in de olie goudbruin in 2-3 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker in een geroosterd shoarmabroodje met een salade en knoflooksaus.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g tuinbonen (diepvries) ontdooid, 1 blik kikkererwten (270 g) uitgelekt, 2 eieren, 1 kleine ui gesnipperd, 1 zakje peterselie (30 g) fijngesneden, 2 eetl. sesamzaad, 2 teentjes knoflook geperst, 2 theel. gemalen komijn, 3 theel. gemalen koriander, 1 theel. chilipoeder, 100 g bloem, zout, frituurpan en olie om in te frituren, keukenmachine