Fatoush uit Libanon
home > de-wereld-op-tafel > Fatoush uit Libanon
Rooster de broodjes in de broodrooster. Laat de broodjes afkoelen en snijd ze daarna in blokjes. Schep het brood om met het limoensap en laat het even staan. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte open en verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. Snijd de komkommer daarna in blokjes (dezelfde grootte als de tomatenblokjes). Schep de komkommer, tomaten, bosui, koriander, brood en olie door elkaar, breng op smaak met zout en peper en zonodig extra limoensap. Serveer de salade op vier kleine bordjes. Direct serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
2 shoarmabroodjes, ½ limoen geprst, 1 komkommer, 4 romaatjes (tomaatjes) in kleine blokjes, 1 zakje bosui (3 stuks) in ringetjes, 1 zakje koriander (15 g) fijngesneden, 4 eetl. olijfolie extra vierge