Garnalencurry met Lente-Ui en Meloen uit Thailand
home > de-wereld-op-tafel > Garnalencurry met Lente-Ui en Meloen uit Thailand
Rauwe garnalen pellen, hierbij staartstukje laten zitten. Darmpje verwijderen en garnalen tot staartstukje doorsnijden. Rauwe garnalen in 1 eetl. olie 2-3 minuten bakken, garnalen uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. In wok 2 eetl. olie verhitten en knoflook, komijn, koriander, sjalot en chilipepers hierin ca. 3 min. bakken. Kokosmelk, bouillon, lente-ui, limoenblaadjes en pinda’s toevoegen en mengsel op zacht vuur ca. 4 min. laten koken. Gerecht op smaak brengen met vissaus en suiker. Garnalen erdoor roeren en goed verwarmen.
Voor serveren basilicum erover strooien.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g grote rauwe Chinese garnalen ongepeld of 350 g grote gepelde gekookte garnalen, 3 eetl. olie, 2 teentjes knoflook fijngesneden, ½ theel. gemalen komijn, ½ theel. gemalen koriander, 2 sjalotjes fijngesneden, 3-4 gedroogde rode chilipepers verkruimeld, 1½ dl kokosmelk, ½ dl kippenbouillon (van tablet mag), 3 lente-uitjes in ringen, 3 limoenblaadjes heel fijngesneden, 2 eetl. fijngehakte ongezouten pinda’s, 1-2 eetl. vissaus (nam pla), 1-2 theel. suiker,
2-3 grofgesneden (eventueel Thaise) basilicum