Gevulde Pikante Eieren uit Brazilië

home > de-wereld-op-tafel > Gevulde Pikante Eieren uit Brazilië

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat hem helemaal afkoelen. Kook de eieren in ca. 8 min. hard; laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Snijd ze eenmaal in de lengte door. Neem de dooiers voorzichtig eruit en doe ze in een kom. Verkruimel ze en voeg de room, gesmolten boter en geraspte kaas toe; roer tot een romige massa. Pel de ui en snipper hem fijn. Voeg bieslook en ui toe en breng het geheel op smaak met citroensap, peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper, suiker en worcestersaus. Schep de rijst hierdoor. Schep goed om zodat kruiden en rijst zich goed mengen. Vul de eierhelften, liefst met behulp van een spuitzak, met deze kruidige mix en leg ze op een iets ingevet bakblik, of in een ruime koekenpan. Verwarm ze in de oven ca. 8 min. bij een temperatuur van 200°C. Tip: heerlijk hierbij is een iets verwarmde tomatensaus, mosterd- of gembersaus. Ook croutons of vers geroosterd brood smaken er verrukkelijk bij.





Ingrediënten voor 4 personen

50 g snelkookrijst, 8 middelgrote eieren, 4 eetl. room, 2 eetl. gesmolten boter, 3 eetl. geraspte pittige kaas, 1 eetl. fijngehakte bieslook, 1 ui, 2 theel. citroensap, ½ theel. versgemalen witte peper, 1 theel. zout, ½ theel. paprikapoeder, ½ theel. cayennepeper, ½ theel. suiker, ½ theel. worcestersaus