Israelische Gevulde Kippenbouten
home > de-wereld-op-tafel > Israelische Gevulde Kippenbouten
Snijd iedere bout in de lengte aan de binnenkant in met een scherp mes. Verwijder voorzichtig het bot, maar zorg dat de vorm van de poot bewaard blijft. Naai de boutjes weer dicht, maar laat aan de bovenkant een kleine opening. Sauteer de gesnipperde uien in de boter tot ze zacht zijn en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Meng de helft van de uien met de fijngehakte kippenlevers, de fijngehakte geroosterde amandelen, zout en peper. Vul de boutjes met dit mengsel met behulp van een slagroomspuit. Naai vervolgens de opening dicht. Schik de bouten in een beboterde ovenschaal en laat ze in 10 min. bruin worden in de oven op 200°C. Draai de oven daarna op 175°C., giet de wijn in de schaal en laat nog 1 uur braden. Bedruip de kip af en toe met de wijn uit de schaal met behulp van een sauslepel. Leg de bouten op een voorverwarmde schaal en bestrooi ze met de overgebleven gehakte amandelen.
Ingrediënten voor 4 personen
6 grote kippenbouten, 2 middelgrote gesnipperde uien, 2 eetl. boter, 250 g, fijngehakte kippenlevers, 1 kop gepelde amandelen (geroosterd en fijngehakt)
½ theel. zout, vers gemalen zwarte peper, ½ l droge witte wijn