Italiaanse gevulde olijven
home > de-wereld-op-tafel > Italiaanse gevulde olijven
Snijd de olijven aan een zijkant in. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Vul de olijven met een klein stukje mozzarella en rol ze door de bloem. Meng de kaas met het paneermeel. Verhit de olie tot 175°C. Wentel de bebloemde olijven door de losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel-kaasmengsel. Frituur de olijven (in 2 porties) 1-2 min. tot ze goudbruin zijn. Iets anders dan mozzarella? Vervang de mozzarella door kleine stukjes gedroogde tomaat of zoete gegrilde paprika.
Ingrediënten voor 4 personen
150 g groene pitloze knoflookolijven, 1 bol mozzarella, 2 eetl. bloem, 50 g pittige kaas (bijv. grano padano) geraspt, 4 eetl. paneermeel, 2 eieren losgeklopt, frituurpan