Japanse Roergebakken Asperges en Lamsvlees
home > de-wereld-op-tafel > Japanse Roergebakken Asperges en Lamsvlees
Kook de asperges ongeveer 8 min. en snijd ze schuin in stukken van ongeveer 7 cm. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de asperges in de marinade en laat ongeveer 30 min. intrekken. Verhit in een wok 3 eetl. olie en roerbak de lamsfilet op hoog vuur 2 min. tot het vlees bruin is. Voeg de peultjes toe en bak ze 4 min. mee (kook peultjes die niet meer zo jong zijn, ongeveer 4 min. voor). Laat het vlees en de peultjes op keukenpapier uitlekken. Gooi de olie weg. Verhit opnieuw 2 eetl. olie in de wok en bak de gember, knoflook en lente-ui ongeveer 1 min.. Voeg de asperges met de marinade toe en bak ze 2 min. mee. Roer de bouillon, de mirin, ½ theelepel zout, de suiker en de sojasaus erdoor en breng het geheel aan de kook. Voeg de lamsfilet en de peultjes toe en breng opnieuw aan de kook. Schep alles goed om en serveer direct met gekookte Japanse tarwenoedels (udon).
Ingrediënten voor 4 personen
witte asperges, zout, 5 eetl. olie, 350 g lamsfilet in reepjes, 200 g jonge peultjes, 1 eetl. geraspte gemberwortel, 2 geperste teentjes knoflook, 3 lente-uitjes in stukjes van 3 cm, 1 dl kippenbouillon (van tablet), 1 eetl. mirin (japanse rijstwijn), ¼ theelepel suiker, 2 theel. japanse sojasaus (kikkoman)
½ eetl. aardappelmeel
voor de marinade: 2 eetl. mirin (japanse rijstwijn), 2 eetl. japanse sojasaus (kikkoman), ½ theel. suiker