Jerk chicken uit Jamaica
home > de-wereld-op-tafel > Jerk chicken uit Jamaica
Was de kipdelen in water met limoensap, laat ze uitlekken en bestrijk ze dan met knoflook. Rooster de peperkorrels in 1 eetl. olie en maal ze samen met de nootmuskaat, foelie, zout, suiker, tijm, bieslook, ui, rode peper en 1 eetl. olie fijn in een blender.Wrijf de kip in met deze marinade (een soort pasta) en laat de smaken minstens 2 uur intrekken in de koelkast (1 nacht is beter).
Rooster de gemarineerde kip 30-40 min. zachtjes, bij voorkeur op houtskool.
Draai de stukken kip regelmatig om, zodat ze niet zwart worden. Snijd de kip voor serveren in kleinere stukken. In goede (Surinaamse) toko’s is kant-en-klare jerk chicken-marinade te koop.
Ingrediënten voor 4 personen
2 kippen, gehalveerd, sap van 2 limoenen, 5 teentjes knoflook fijngesneden,
2 eetl. zwarte peperkorrels, 2 eetl. zonnebloemolie, ½ theel. gemalen nootmuskaat, ½ theel. gemalen foelie, 1 theel. zout, 1 theel. suiker, 2 theel. tijmblaadjes, 5 eetl. fijngesneden (knoflook)bieslook , 2 uien fijngesneden,
1 rode peper zaad en zaadlijsten verwijderd en vruchtvlees fijngesneden