Keftaballetjes met Uien uit Marokko

home > de-wereld-op-tafel > Keftaballetjes met Uien uit Marokko

Boven het gehakt de knoflook uitpersen. Specerijen, zout, ei en paneermeel toevoegen. Alles goed mengen en van het gehaktdeeg kleine balletjes maken.
Uien fijn snipperen. Olie verhitten en de gehaktballetjes rondom gaar bakken. Uit de pan nemen en warm houden. Ui in bakvet aanfruiten en de gezeefde tomaten toevoegen. Laten koken tot een gebonden saus ontstaat en op smaak brengen met peper en zout. De saus over de gehaktballetjes schenken en serveren met rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g lamsgehakt, 250 g gezeefde tomaten, 2 uien, 3 eetl. paneermeel, 1 ei,
1 teentje knoflook, 1 theel. paprikapoeder, 1 mespunt chilipoeder, 2 mespunten komijnpoeder, 1 mespunt kurkuma, 4 eetl. olie, peper en zout