Keftaballetjes met Uien uit Marokko
home > de-wereld-op-tafel > Keftaballetjes met Uien uit Marokko
Boven het gehakt de knoflook uitpersen. Specerijen, zout, ei en paneermeel toevoegen. Alles goed mengen en van het gehaktdeeg kleine balletjes maken.
Uien fijn snipperen. Olie verhitten en de gehaktballetjes rondom gaar bakken. Uit de pan nemen en warm houden. Ui in bakvet aanfruiten en de gezeefde tomaten toevoegen. Laten koken tot een gebonden saus ontstaat en op smaak brengen met peper en zout. De saus over de gehaktballetjes schenken en serveren met rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g lamsgehakt, 250 g gezeefde tomaten, 2 uien, 3 eetl. paneermeel, 1 ei,
1 teentje knoflook, 1 theel. paprikapoeder, 1 mespunt chilipoeder, 2 mespunten komijnpoeder, 1 mespunt kurkuma, 4 eetl. olie, peper en zout