Kip in de Oven met Pindasaus uit Kenia

home > de-wereld-op-tafel > Kip in de Oven met Pindasaus uit Kenia

Leg de kip in een braadpan. Besmeer ze met boter of ghee en bestrooi ze met peper en zout. Bak de kip in 2 uur in een voorverwarmde oven van 170 °C. Doe voor de saus de pinda’s in een blender of keukenmachine en pureer ze. Smelt de boter of ghee in een koekenpan en bak de uien tot ze goudgeel zijn. Roer er de tomaten door en laat alles nog 5 min. zachtjes bakken. Voeg dan de pindapuree toe en meng het geheel dooreen. Roer er tenslotte de melk en het zout door. Doe een deksel op de pan en laat de saus 20-30 min. pruttelen, terwijl u af en toe roert. Serveer de kip, in delen, met de pindasaus. Lekker met zoete aardappelen of rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kip van 1-1½ kg, 2 eetl. boter of ghee, zout en peper
pindasaus: 250 g gepelde pinda’s (of 125 g pindakaas), 2 eetl. boter of ghee
1 tomaat, fijngehakt, 1 ui, fijngehakt, 250 ml melk, ½ theel. zout