Kip met Gevulde Eieren uit Algerije
home > de-wereld-op-tafel > Kip met Gevulde Eieren uit Algerije
Snijd de ui heel fijn of rasp haar. Doe de olie en de ui in een pan. Maak de vulling met het gehakt, 1 ei, de amandelpoeder, de kaneel, de peper en het zout.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en gebruik de helft van dit mengsel om de kip te vullen. Naai de kip dicht en braad haar in de pan in enkele min. aan alle zijden aan. Voeg dan 1 glas water toe en laat de kip op middelmatig vuur ongeveer 40 min. braden. Ontdoe de eieren alleen van hun eiwit door een gaatje van ongeveer 1 cm te maken in de bovenkant van de eierschaal en vervang het eiwit door de rest van de vulling. Leg de eieren voorzichtig rondom de kip in de pan en laat het geheel in nog 20 min. op zacht vuur gaar worden. Serveer de kip met de eieren eromheen gelegd.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kip, 300 g gehakt, 9 eieren, 100 g amandelpoeder, 1 ui, 3 eetl. olie, kaneel,
zout en peper