Kippensoep uit Maleisië

home > de-wereld-op-tafel > Kippensoep uit Maleisië

De ui in ringen snijden en met de uitgeperste knoflook in de verhitte olie zachtjes fruiten. De soepkip in stukken van 150 g hakken, het vel verwijderen en de kip met de ui meebakken. Zoveel water en de bouillontabletten toevoegen dat de kipstukken ruim onderstaan. Aan de kook brengen en het kaneelstokje, steranijs, kruidnagels, kardemomzaden plus het stukje foelie aan de bouillon toevoegen. De soep 30 min. zachtjes laten trekken. De wortel in schuine plakjes en de aardappelen in blokjes van 1 cm snijden, toevoegen aan de soep en nog 10 min. zacht laten koken. De hete soep op smaak brengen met zout en peper, in kommen schenken en met fijngehakte peterselie bestrooien.





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote ui, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 2 eetl. zonnebloemolie, 1 kleine soepkip, 2 kippenbouillontabletten, 1 klein kaneelstokje, 3 steranijsjes
4 kruidnagels, 4 geplette kardemomzaden, 1 stukje foelie, 1 winterwortel
3 aardappelen, zout, peper, fijngehakte peterselie