Kuku Ne Dovi (Kip Met Pinda’s uit Zimbabwe)
home > de-wereld-op-tafel > Kuku Ne Dovi (Kip Met Pinda’s uit Zimbabwe)
Pel de ui en snijd hem fijn. Blancheer de tomaten en snijd ze stukjes. Maak de paddestoelen schoon. Prik de Spaanse peper in met een vork. Snij de kip in 8 stukken. Bestrooi deze met zout. Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken kip samen met de uien tot de kip aan alle kanten gelijkmatig gebruind is. Doe er dan de tomaten bij en laat dit ongeveer 3 min. pruttelen. Voeg de paddenstoelen en de gedroogde groenten toe. Bak deze al roerend 1 min. Doe dan het water erbij en laat dit ongeveer 30 min. zachtjes pruttelen tot de kip zacht en bijna gaar is. Doe de aardnotenpasta in een schaal met genoeg kokend water zodat het een gladde, vloeibare pasta wordt.
Voeg deze pasta en de Spaanse peper toe aan de kip, als deze bijna gaar is. Roer het goed door en laat het bij lage temperatuur pruttelen; roer regelmatig om klontjes en aanbranden te voorkomen. Laat het ongeveer 20 min. sudderen. Als de saus ingedikt en de kip gaar is, het gerecht opdienen met rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
1 verse kip van 1,5 kg, 1 rode Spaanse peper (desgewenst), 250 g hele paddestoelen, 2 tomaten, gedroogde groenten, naar keuze, zout naar smaak, 2 uien, 375 ml. water, 400 g versgemalen aardnotenpasta of pindakaas met nootjes, 125 ml. plantaardige olie.