Makreelsalade met advocado uit Zuid Afrika

home > de-wereld-op-tafel > Makreelsalade met advocado uit Zuid Afrika

Pel de ui en Snijd hem in dunne ringen. Snijd 3 tomaten in stukjes. Giet de makreel af. Smelt de boter in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig.
Fruit de mosterd circa 1 min. mee. Schep van het vuur af de makreel, de gesneden tomaten, de koriander en het citroensap erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de komkommer en de andere tomaat in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Schil de avocado’s, halveer ze en snijd ze in lange plakken. Schep het makreelmengsel in het midden van 4 borden en rangschik de plakjes tomaat, komkommer en avocado er omheen. Strooi de peperreepjes erover. Lekker met stevig volkorenbrood. Bereidingstijd.- ca. 20 min.





Ingrediënten voor 4 personen

4 tomaten, 2 blikjes makreel (á 200 g), 1 eetl. boter, 1 eetl. mosterd, 2 eetl. fijngehakte verse koriander of peterselie, 1 eetl.citroensap, zout, peper, 1 komkommer, 1 groene Spaanse peper, 2 avocado’s