Marokkaanse aardappelstoofpot

home > de-wereld-op-tafel > Marokkaanse aardappelstoofpot

Verhit de olie in een grote braadpan op halfhoog vuur en bak daarin de ui en knoflook 5 min.. Dep de aardappelblokjes droog en doe ze in de pan. Bak ze al omscheppend ca. 5 min. en voeg dan de tomatenpuree, het water, zout en witte peper, cayennepeper, kurkuma, en laurier toe. Sluit de pan en laat op laag vuur ca. 15 min. koken tot de aardappels net gaar zijn. Doe de tomaten en de komijn erbij en laat nog 5 min. sudderen. Roer er de koriander door en dien op.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g aardappels in blokjes van 2 cm, 4 el olijfolie, 1 grote ui gesnipperd, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 eetl. tomatenpuree, 5 dl water, zout en witte peper, 2 theel. paprikapoeder, ½ tl cayennepeper, ½ theel. kurkuma, 1 laurierblad, 2 tomaten ontveld en in vieren, 1 tl komijn, ½ bosje koriander fijngehakt