Mediterrane courgettesalade met feta
home > de-wereld-op-tafel > Mediterrane courgettesalade met feta
Verwijder de harde onderkant van de courgettes en snijd ze in de lengte in lange repen. Bestrijk de courgetterepen dun met olie en gril ze in 2 porties in 2 min. per kant gaar. Draai ze halverwege een kwartslag zodat een ruitpatroon ontstaat. Bedruppel de plakken warme courgette met citroensap en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Bestrijk ook de tomaatjes dun met olie en gril ze 2-3 min. in de grilpan. Rooster in een koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten in 3-4 min. op middelhoog vuur goudbruin, laat ze daarna afkoelen. Schep de rucola om met de plakken courgette en leg de tomaatjes erop. Bestrooi de salade met de pijnboompitten, feta en (versgemalen) peper naar smaak. De salade kan lauw of koud worden geserveerd.
Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes, 3-4 eetl. olijfolie, 2 eetl. citroensap, 1 bakje cherrytomaten (250 g), 3 eetl. pijnboompitten, 1 zakje rucola (75 g), 100 g feta verkruimeld, zout, (versgemalen) peper, grilpan