Nigeriaanse suya
home > de-wereld-op-tafel > Nigeriaanse suya
Laat de satéstokjes circa 30 min. weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue of in de grillpan. Stamp de knoflook in de vijzel fijn met de gember en de pinda’s en meng de cayennepeper en de paprikapoeder erdoor (of maal het geheel in de keukenmachine fijn), breng met zout op smaak. Smeer de blokjes kip rondom in met dit mengsel en laat de smaken minimaal 15 min. intrekken. Rijg de kip aan de satéstokjes. Verhit de grillpan of de barbecue. Bestrijk de kip dun met de olie en gril de suya in 6-8 min. op hoog vuur rondom gaar. Serveer het vlees met de uiringen.
Ingrediënten voor 4 personen
2 teentjes knoflook in stukjes, 2 cm gember fijngesneden, 100 g gepelde pinda’s, ½ theel. cayennepeper, 1 theel. paprikapoeder, 400 g kipfilet in blokjes van 2 cm, 2 eetl. olie, 1 rode ui in flinterdunne ringen, zout, grillpan of barbecue, satéstokjes, vijzel (of keukenmachine)