Oosterse bouillon

home > de-wereld-op-tafel > Oosterse bouillon

Snijd de stengel citroengras in de lengte doormidden. Breng de fond met een gelijke hoeveelheid water, het citroengras, de gember en de vissaus aan de kook en laat het met de deksel op de pan 10 min. zachtjes doorkoken. Snijd de peultjes in een ruitvorm. Kook het wit van de bosui en de peultjes 2-3 min. mee met de bouillon en verwarm de laatste minuut de garnalen mee. Breng de soep eventueel extra op smaak met vissaus. Verwijder voor het serveren het citroengras en de gember uit de bouillon en strooi de rode peper erover en het groen van de bosui.

Tip Laat voor een pittige soep de rode peper een paar minuten meekoken.





Ingrediënten voor 4 personen

1 strengel citroengras (sereh), 1 pot gevogeltefond (380 ml). 2 cm verse gember in grove plakken, 1-2 eetl. vissaus, 50 g peultjes schoongemaakt, 2 bosuitjes in schuine ringetjes, 100 g Hollandse garnalen, 100 g cocktailgarnalen, 1 rode peper in schuine ringen