Penne all'arrabbiata
home > de-wereld-op-tafel > Penne all'arrabbiata
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en pepertjes op laag vuur tot de knoflook begint te kleuren. Roer de tomatenpuree erdoor en bak die 1 min. mee. Doe de gepelde tomaten, de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak erbij en breng alles al roerend aan de kook. Roer de tomaten los, zodat ze zich goed door de saus verdelen. Laat de saus 10-15 min. op laag vuur pruttelen, verwijder eventueel de pepertjes. Giet de pasta af en roer de tomatensaus erdoor. Serveer in diepe borden en druppel er eventueel nog wat olijfolie over.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g penne rigata (pasta), 2 eetl. olijfolie, 3 teentjes knoflook in plakjes, 2-3 gedroogde chilipepertjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 blik gepelde tomaten (400 g), ½ eetl. gedroogde Italiaanse kruiden, zout, peper