Portugese visfilet

home > de-wereld-op-tafel > Portugese visfilet

Laat de visfilet ontdooien en besprenkel deze met wat citroensap.
Bestrooi de vis met wat zout. Beboter een ovenvaste schaal en leg de vis erin. Schil en snipper de ui. Ontvel de tomaten door deze enkele min. in kokend water te leggen. Laat ze schrikken onder de koude kraan en trek het velletje eraf. Snij de tomaten doormidden en verwijder de pitjes.
Laat het vocht weglopen. Snijd de tomaten in stukjes. Meng ui en tomaten door elkaar en knijp het teentje knoflook erboven uit. Leg de ui met tomaat op de vis, bestrooi met peper en sprenkel de olie erover. Dek de schaal af.
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 200ºC. en stoof de vis in 20 min. gaar. Bestrooi de schotel met gehakte peterselie.

Tip ! De èchte Portugese vis wordt bereid met geweekte stokvis. Je ziet ze veel op markten in de zuidelijke landen. Stokvis is hier wel te krijgen, maar erg prijzig. Kabeljauw of schelvis is een goede vervanging.



Ingrediënten voor 4 personen

300 g visfilet, (kabeljauw of schelvis uit de diepvries), citroensap, zout
boter om in te vetten, 1 ui, 300 gram tomaten, teentje knoflook, peper
1 eetl. olijfolie, gehakte peterselie