Rijst met pittige gewokte seizoensgroenten

home > de-wereld-op-tafel > Rijst met pittige gewokte seizoensgroenten

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok en voeg de olie toe. Bak de paprika met de sperziebonen al omscheppend 3-4 min. op hoog vuur. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 min. Schep de prei en het citroensap bij de wokgroenten en bak ze nog 1-2 min. al omscheppend mee. Breng de wokgroenten pittig op smaak met de sambal en het zout. Schep de rijst in vier kommen en verdeel er de wokgroenten over. Lekker met de seroendeng erover.



Ingrediënten voor 4 personen

300 g witte rijst, 2 eetl. (wok)olie, 1 rode paprika in smalle reepjes,300 g sperziebonen schoongemaakt, 1 courgette in plakjes, 1 dunne prei in smalle ringetjes, 1 citroen uitgeperst, 1 eetl. sambal badjak, seroendeng (Indonesisch strooisel van kokos en pinda), zout