Rundersamosas met Muntchutney-dip uit India
home > de-wereld-op-tafel > Rundersamosas met Muntchutney-dip uit India
Verhit de olie in een pan, voeg ui en gember toe. Fruit ui zacht en goudgeel.
Voeg vlees en kerrie toe. Roer tot het vlees is aangebraden. Voeg zout en tomaat toe en laat alles met deksel 5 min. sudderen.Voeg aardappel en water toe en laat het 5 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat hem afkoelen. Roer de munt erdoor. Verwarm de oven voor tot matig warm (210 °C). Snijd bladerdeegrondjes met een doorsnede van 13 cm en halveer deze. Vorm hoorntjes door elk half rondje dubbel te vouwen en de zijkanten op elkaar te drukken. Schep 2 theelepels van het gehaktmengsel in elk hoorntje. Sluit ze door de randen stevig op elkaar te drukken.Leg de pakketjes op een licht ingevette bakplaat. Klop de eidooier los met de room en smeer dit op de pakketjes. Leg ze 10-15 min. in de oven. Muntchutney-dip: hak de munttakjes, lente-uitjes en rode peper. Doe ze met alle andere ingrediënten in de kom van de keukenmachine of blender en pureer het mengsel grondig.
Serveer de dip met de warme samosas. Tip: u kunt de samosas enkele uren van tevoren maken: zet ze in de koelkast en bak ze vlak voor het serveren. De dip is 1 dag in de koelkast houdbaar.
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetl. olie, 1 middelgrote ui fijngehakt, 2 theel. gember fijngehakt
400 g rundergehakt, 1 theel. kerrie, 1 theel. zout, 1 middelgrote tomaat, ontveld en in stukjes, 1 middelgrote aardappel in blokjes, ¼ kop water, 1 eetl. verse munt fijngehakt, 1 kg bladerdeegvellen, 1 eidooier iets losgeklopt
1 eetl. room. muntchutney-dip: 1 kop verse munttakjes, 4 lente-uitjes
1 rood pepertje zonder zaad, ¼ theel. zout, 1 eetl. citroensap, 2 theel. witte basterdsuiker, ¼ theel. garam masala, ¼ kop water