Shikar Kari (Varkenscurry) uit India
home > de-wereld-op-tafel > Shikar Kari (Varkenscurry) uit India
Week de tamarinde 2 uur in het kokende water. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm; verwijder alle vet en zenen. Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 min. zacht in. Voeg de chilipepers en specerijen toe en roerbak nog 3 min. Voeg het vlees toe en roerbak nog 5 min. tot alle blokjes goed gekruid zijn. Zeef het tamarindewater en roer dit door het vlees. Breng aan de kook, temper het vuur en laat het geheel afgedekt 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Dien warm op.
Noot: Het tamarindewater in dit recept neutraliseert eventueel vet varkensvlees. Met mager varkensvlees is dit recept uitstekend te bereiden.
Ingrediënten voor 4 personen
100 g gedroogde tamarinde, 2 dl kokend water, 500 g varkensvlees, 50 g ghee (geklaarde boter), 1 grote gesnipperde ui, 3 gehakte teentjes knoflook
2 groene chilipepers, ontpit en gehakt, 1 theel. gemalen gember, 3 kruidnagels, 5 cm pijpkaneel, 1 eetl. gemalen koriander, 1 theel. kurkuma (geelwortel), ½ theel. chilipoeder,½ theel. komijnzaad