Sigara boregi

home > de-wereld-op-tafel > Sigara boregi

Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de vellen voorzichtig open en snijd ze in vieren. Bedek het deeg tot gebruik met een vochtige doek. Splits het ei. Verkruimel de feta en meng hem met de eierdooier, de munt, honing en peper naar smaak. Leg in een hoek van een vel filodeeg een reepje van het fetamengsel. Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg een beetje op in diagonale richting. Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen. Bestrijk het deeg dat nog niet is opgerold met een beetje eiwit en rol het daarna helemaal op. Maak de rest van de boregi op dezelfde manier. Verhit de olie in de frituurpan tot 175°C. Frituur de boregi gedurende 1-2 min. per 5 stuks en laat ze uitlekken op keukenpapier.





Ingrediënten voor 4 personen

5 vellen filodeeg (diepvries), 1 ei, 200 g feta, 2 eetl. fijngesneden verse munt (of 1 theel. gedroogde munt), 2 eetl. vloeibare honing, peper, frituurpan en olie om in te frituren