Surinaamse bruine bonen met rijst
home > de-wereld-op-tafel > Surinaamse bruine bonen met rijst
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui en de gember. Voeg het zuurkoolspek toe en bak het geheel 3-4 min. Roer de tomatenpuree, de tomaten, de bouillontablet, de suiker, de nootmuskaat en 100 ml water erdoor en laat het geheel, met de deksel op de pan, 30 min. op laag vuur stoven. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pepers open, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de peper, de bonen en de helft van de selderij toe aan het groentenjruidenmengsel en laat dit nog 10 min. meestoven. Bestrooi de bruine bonen met de rest van de selderij en serveer met de rijst. Lekker met een zoetzure komkommersalade.
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetl. olie, 1 ui fijngesneden, 1 cm gember fijngesneden, 200 g zuurkoolspek in kleine stukjes, 2 eetl. tomatenpuree, 2 tomaten in blokjes, 1 kippenbouillontablet verkruimeld, 1 theel. suiker, 1 theel. gemalen nootmuskaat, 250 g Surinaamse rijst, 3 rode pepers, 1 pot bruine bonen (720 g) uitgelekt, 1 zakje selderij (40 g) fijngesneden