Thaise Rijst met Garnalen (Khao Paad Naam Prig met Goong Thod)

home > de-wereld-op-tafel > Thaise Rijst met Garnalen (Khao Paad Naam Prig met Goong Thod)

Stoom de rijst totdat ze gaar is en houd ze warm. Pel de garnalen en laat de staarten eraan zitten. Verwarm de olie in een wok en bak de garnalen ongeveer 3 min. totdat ze rood worden en gaan opkrullen. Haal de garnalen uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe de garnalensaus in dezelfde wok en vermeng goed met de olie. Doe dan de rijst erbij, roer alles goed door elkaar en bak het al roerende 2 min. Doe de rijst op een schaal en garneer die met de gebakken garnalen bovenop en de stukjes tomaat en komkommer er om heen.
Voor de garnalensaus:
Hak de knoflook en de pepers in stukken en doe die samen met de trassie in een vijzel. Stamp totdat alles fijn is en meng dan de vissaus en het limoensap erdoor heen. Eventueel overgebleven saus kan worden ingevroren en op die manier lang worden bewaard.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g rijst, 225 g garnalen, 50 ml olie plantaardig, naar smaak tomaten,
naar smaak komkommer
garnalensaus: 3 tenen knoflook, 5 pepers (groen, klein), 25 g trassie, 50 ml vissaus, 50 ml limoensap