Thaise vissalade met mie
home > de-wereld-op-tafel > Thaise vissalade met mie
(Crabfantasy in ca. 3 uur laten ontdooien.) In pan met water en zout kabeljauw in ca. 10 min. zachtjes gaar koken. Afgieten en in blokjes snijden.
Intussen Crabfantasy met vork in kleinere stukjes verdelen. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Ananas in stukjes snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
Appel dun schillen, in parten snijden en klokhuis verwijderen. Parten in kleine stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Pindas grof hakken.
Peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in dunne reepjes snijden.
In pan met ruim water en zout mie gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
Intussen in pan olie verhitten. Ui ca. 2 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 1½ dl water en santen toevoegen. Al roerend santen laten oplossen. Pan van vuur nemen. Aan kokossaus toevoegen: paprika, appel, pinda’s, 2 eetl. sojasaus en suiker. Door elkaar roeren en op smaak brengen met zout en peper. Mie in vergiet laten uitlekken.
Overdoen in schaal. Rest van sojasaus erdoor scheppen. Op vier borden rangschikken: kabeljauw, Crabfantasy, tomaat en ananas. Saus erover schenken. Spaanse peper erover strooien. Boven mie koriander fijnknippen.
Mie naast salade scheppen.
Ingrediënten voor 4 personen
1 pakje Crabfantasy (200 g diepvries), zout, 200 g kabeljauwfilet (diepvries),
2 tomaten, 2 schijven ananas (blik), 1 (rode) ui, 1 groene paprika, 1 appel, (Granny Smith), citroensap, 100 g zoute pindas, 1 rode Spaanse peper,
250 g mie, 1 eetl. olie, 1 teentje knoflook, 1 zakje santen (30 g Conimex),
4 eetl. sojasaus,(Chinese Emperor), 1 theel. suiker, peper, 1 zakje verse koriander (15 g)