Verstopte Eieren uit Egypte

home > de-wereld-op-tafel > Verstopte Eieren uit Egypte

Kook 4 eieren hard in 10 min. Laat ze afkoelen en pel ze. Klop de overige 2 eieren los in een groot diep bord. Schil en hak de knoflook. Vermeng het gehakt met de knoflook en de komijn. Voeg zout en peper toe. Rol het vlees uit op een bebloemd werkblad. De lap moet groot genoeg zijn om rond de gekookte eieren gerold te worden. Leg de eieren in het midden van de lap vlees en rol het vlees er omheen in de vorm van een worst. Het is gemakkelijker om 2 worsten te maken. Haal de worsten door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en laat hierin de worsten aan alle kanten, in ongeveer 10 min., goudbruin worden. Was en schil de courgettes en snijd ze in niet al te dunne plakjes. Doe in een soeppan de tomatenpuree en een theel. peper. Voeg de worsten en de courgettes toe en bedek het geheel met water. Laat 30 min. op laag vuur koken. Warm serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

700 g rundergehakt, 6 eieren, 2 teentjes knoflook, 1 grote mespunt komijn
60 g paneermeel, 3 eetl. olijfolie, 1 kg courgettes, 3 eetl. tomatenpuree, zout en zwarte peper